ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Η είδηση της σύλληψης ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής μεταφέρεται από το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ, με λεπτομερείς......






image class="left" url="http://www.newsbeast.gr//files/temp/B1CD871A5B8274BC69CB7EED71752AD1.jpg"






Η σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής στα γερμανικά ΜΜΕ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Αναλυτικές περιγραφές για τις ενέργειες των αρχών στα ξένα μέσα


































Η είδηση της σύλληψης ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής μεταφέρεται από το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ, με λεπτομερείς περιγραφές της δράσης του κόμματος και των ενεργειών των ελληνικών αρχών.



















Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) σε ανταπόκριση από την Αθήνα, η οποία αναμεταδίδεται από πολλά μέσα, κάνει λόγο για «βαρύ χτύπημα εναντίον των Νεοναζί στην Ελλάδα» και αναφέρεται στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.



















Στην ανταπόκριση επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 γίνεται σύλληψη αρχηγού κόμματος και αναφέρεται ότι οι κατηγορίες αφορούν ανθρωποκτονία, σωματική βλάβη και εκβιασμό, επιθέσεις με εκρηκτικά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. «Υπάρχουν αποδείξεις ότι μέλη του κόμματος εισέπρατταν χρήματα από πολλούς καταστηματάρχες αλλά και μετανάστες με αντάλλαγμα προστασία», τονίζει το dpa και προσθέ ΤΕΙ ότι «οι κατηγορίες βασίζονται σε καταθέσεις μεταναστών, θυμάτων και πρώην και εν ενεργεία μελών του κόμματος», ενώ προσθέ ΤΕΙ ότι «η ΕΥΠ, ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ έπειτα από εντολή των αρχών, παρακολούθησε τηλεφωνικές συνομιλίες».



















Η ανταπόκριση μεταφέρει ακόμη τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου: «Η Δημοκρατία μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της» και την συγκέντρωση περίπου 200 οπαδών της Χρυσής Αυγής έξω από την ΓΑΔΑ, οι οποίοι φώναζαν «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και «Κλέφτες, προδότες πολιτικοί».



















Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε εκτενές δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση, αναφέρεται στην απειλή του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου να αποσύρει τους βουλευτές του από την Βουλή και σημειώνει ότι «οι επαναληπτικές εκλογές σε πολλές σημαντικές εκλογικές περιφέρειες -και στην Αθήνα - δεν μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την πλειοψηφία της κυβέρνησης, αλλά να την εξασθενίσουν πολιτικά». Το δημοσίευμα τονίζει ακόμη ότι «μια απαγόρευση του κόμματος θεωρείται νομικά δύσκολη και πολιτικά δεν θα ήταν αδιαφιλονίκητη, για αυτό η κυβέρνηση, αντ' αυτού, προσπαθεί να ‘στεγνώσει' τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής και να αποδείξει τις διασυνδέσεις της με το οργανωμένο έγκλημα» και συνεχίζει: «Επειδή προφανώς υπήρξαν τα πρώτα αποτελέσματα και η ελληνική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ που δεν διαψεύσθηκαν, αποδείχθηκαν επαφές υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Χρυσής Αυγής με τάγματα εφόδου και εγκληματίες, ηγέρθη το ερώτημα, γιατί η Εισαγγελία δεν ενήργησε ήδη προ πολλού εναντίον του κόμματος». Αναφορά γίνεται ακόμη στις πιθανές διασυνδέσεις μελών του κόμματος με αστυνομικούς, οι οποίες διερευνώνται.



















Η «Sueddeutsche Zeitung» περιγράφει αναλυτικά τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος και μεταφέρει την δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, «Είναι ύψιστο καθήκον μου να προστατεύσω την Δημοκρατία και τον λαό από την καταιγίδα που έρχεται», αλλά και αυτήν του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα: «Το φίδι του ακροδεξιού εξτρεμισμού μεγάλωσε και απειλεί να πνίξει τους Έλληνες», ενώ αναφέρει και την δημοσκοπική πτώση του κόμματος μετά τα πρόσφατα γεγονότα.



















Η Εφημερίδα «Die Zeit» επισημαίνει ότι σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών «η Χρυσή Αυγή διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει τις περισσότερες ή όλες τις έδρες της, αλλά θα μπορούσε και να ‘ανακατευτεί' ο συσχετισμός δυνάμεων στην Βουλή, όπου η κυβέρνηση διαθέ ΤΕΙ μόνο ισχνή πλειοψηφία».



















Στην οικονομική Εφημερίδα «Der Handelsblatt» δημοσιεύεται ανταπόκριση, στην οποία σημειώνεται: «Η βία της Δεξιάς στην Ελλάδα έφθασε σε κρίσιμο σημείο. Αυτό που ξεκίνησε ως βαρύγδουπες δηλώσεις κοστίζει τώρα ζωές. Η κυβέρνηση φοβάται μια κατάσταση Βαϊμάρης και παρεμβαίνει». Ο ανταποκριτής αναφέρει ότι παρά τον ωραίο καιρό, «το Σάββατο δεν ξεκίνησε καλά για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος επιτρέπει στα μέλη του κόμματός του να τον λατρεύουν ως ‘φίρερ'« και περιγράφει εκτενώς τόσο την δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και τα γεγονότα που ακολούθησαν και τις ενέργειες της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, για να καταλήξει: «Παραμένει ανοιχτό πόσοι από τους οπαδούς του κόμματος ταυτίζονται με την ιδεολογία του. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν τον χιτλερικό χαιρετισμό, τα χρώματα του κόμματος - μαύρο, άσπρο, κόκκινο - θυμίζουν επίσης το ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ, όπως και η σημαία του κόμματος με την παραλλαγή της σβάστικας. Οι Έλληνες νεοναζί μάχονται για ‘έθνος, φυλή και λαό', καλλιεργούν το μίσος για τους ξένους, αρνούνται το Ολοκαύτωμα και διασπείρουν αντισημιτικά σλόγκαν. Πολλοί ωστόσο κατά τις τελευταίες εκλογές δεν επέλεξαν για αυτά την Χρυσή Αυγή, αλλά μάλλον ως διαμαρ τυρία εναντίον των καθιερωμένων αστικών κομμάτων που οδήγησαν την χώρα στην κρίση. Το γεγονός ότι το κόμμα, μετά την δολοφονία του μουσικού, έχασε στήριξη στις δημοσκοπήσεις δεν είναι λόγος για λήξη του συναγερμού. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φοβάται ήδη ‘καταστάσεις Βαϊμάρης' για την χώρα του. Δεν πρόκειται για αδικαιολόγητη ανησυχία. Η εκτεταμένη ανεργία, η συνεχιζόμενη ύφεση επί έξι χρόνια τώρα η οποία οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στην φτώχεια, το αίσθημα διαρκούς εξευτελισμού από την τρόικα, οι επιθεωρητές των διεθνών δανειστών που εκλαμβάνονται ως αποικιοκράτες, είναι όλα νερό στον μύλο των ακροδεξιών και θυμίζουν τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν στην άνοδο των Ναζί στην Γερμανία».



















Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Εφημερίδα «Die Welt» επισημαίνεται ότι «είναι η πρώτη φορά από το 1974 που συλλαμβάνονται εν ενεργεία βουλευτές» και σημειώνεται το ενδεχόμενο οι επαναληπτικές εκλογές να οδηγήσουν σε «ανακά Τεμα» των συσχετισμών στην Βουλή.



















Το περιοδικό «Der Spiegel», στην ηλεκτρονική έκδοσή του, αναφέρει ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη προφανώς αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τον αγώνα κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού» και αναφέρει ότι «η ομάδα χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση». Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμη ότι «η Ελλάδα, μετά τον θάνατο ενός μουσικού που έγινε με φασιστικά κίνητρα, είχε υποσχεθεί σκληρή αντίδραση και εξέτασε τις βιαιοπραγίες του ακροδεξιού κόμματος ‘ Χρυσή Αυγή' μέσω της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Το πρωί του Σαββάτου ακολούθησαν την υπόσχεση οι πρώτες συνέπειες».



























ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»













Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, ΕΠΙΠΛΟ Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.



















Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.









 









Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.



















Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.



















Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.



















Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.



















Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».



















Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».


ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»













Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5









και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



















«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω






αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη






μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου






λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η






ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα






φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να






πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους






ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα






είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν






θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.






Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το






10%, μονοψήφιο, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ ούτε σε






ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο






Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε






μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να






διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν






επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν






με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και






έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον






γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ






του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο






Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ μολονότι






είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



















Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



















Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki