ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ειδήσεις, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ επιπλα βολος επικαιρότητα ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ και τα τελευταία ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ νέα ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ της Ελλάδας και του Κόσμου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ ΒΟΛΟΣ απο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ το ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ Nooz.gr. Οικονομία, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΞΥΛΟ Επιχειρήσεις και Χρηματιστήριο."
image class="left" url="http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=655173&v=0&q=80&w=300&h=225"
Η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα τη "Βραδιά του ΕρΕλλάδαΕλλάδας</a>, ο Βόλος, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα και η Πάτρα, συμμετέχουν στις 27 Σεπ Τεμβρίου στη "Βραδιά Ερευνητή 2013", τη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή γιορτή της έρευνας και της επιστήμης που διοργανώνεται ταυτόχρονα σε 300 πόλεις, 36 ευρωπαϊκών χωρών.
Η "Βραδιά Ερευνητή" είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής που στοχεύει να αναδείξει το ρόλο του ερευνητή, καθώς και του επιστημονικού και κοινωνικού έργου που επιτελεί, με έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά του.
Σε μία εποχή που σηματοδοτείται από την κυριαρχία της τεχνολογίας, η οποία επηρεάζει καθοριστικά τη ζωή μας, είναι απόλυτη ανάγκη η κοινωνία και κυρίως οι νέοι να κατανοήσουν την επιστημονική έρευνα και να απομακρυνθούν από την εικόνα του αποκομμένου από την κοινωνία και κλεισμένου σε ένα εργαστήριο "παρανοϊκού επιστήμονα", η οποία δυστυχώς έχει καλλιεργηθεί από την παραλογοτεχνία και κάποια κινηματογραφικά έργα.
Οι ερευνητές είναι απλοί άνθρωποι που έχουν και άλλα ενδιαφέροντα πέραν του επαγγέλματός τους, έχουν οικογένειες και φίλους. Η μόνη διαφορά από τον λοιπό κόσμο, είναι η προσφορά της έρευνάς τους στην καθημερινότητά μας.
image class="left" url="/Uploads/entertainment2712/Lifestyle%2070/epistimi269131.jpg"
Η πρωτοβουλία "Βραδιά Ερευνητή" ξεκίνησε το 2005 και από τότε, την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπ Τεμβρίου, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διοργανώνονται εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο να αναδείξουν την ανθρώπινη πλευρά και την καθημερινή ζωή του ερευνητή.
Προκειμένου, λοιπόν, να επιτευχθεί ο στόχος αυτός και στην Ελλάδα θα διοργανωθούν πέντε εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Βόλο.
Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν σχεδιαστεί με βάση ένα κύριο στοιχείο: την ενεργή συμμετοχή των ερευνητών καθ΄ όλη τη διάρκεια των γεγονότων και την ισχυρή αλληλεπίδρασή τους με το κοινό. Δεκάδες ερευνητές θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις, έτσι ώστε να συζητήσουν με το κοινό, όχι μόνο για το επάγγελμά τους, αλλά και για τα αποτελέσματα της έρευνας τους.
Επιπλέον, οι εκδηλώσεις αυτές δίνουν μια εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση της σημασίας του επαγγέλματος του ερευνητή, καθώς και τη σημασία των αποτελεσμάτων της έρευνας στην Ελληνική και στην Ευρωπαϊκή κοινωνία γενικότερα.
image class="left" url="/Uploads/entertainment2712/Lifestyle%2070/epistimi269131.jpg" και προσκαλεί το κοινό σε μία περιήγηση στον άγνωστο κόσμο του ερευνητή, στον τρόπο δουλειάς του και στους χώρους που κινείται.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών, συζητήσεων, πειραμάτων και επισκέψεων στα εργαστήρια, διαδραστικών παιχνιδιών, προβολών και επιστημονικών και καλλιτεχνικών δρώμενων.
Θεσσαλονίκη: Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο [[http://el.wikipeΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης</a>-Θέρμης
Βόλος: Πολυχώρο Τσαλαπάτα, Γιαννιτσών και Λαχανά
Αθήνα: Εθνικό Κέντρο έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος", Αγία Παρασκευή (στάση μετρό: Νομισματοκοπείο)
Πάτρα: Πολυχώρο ΙNTEAΛ, Αγ. Νικολάου 4
Ηράκλειο: Ίδρυμα τεχνολογίας & έρευνας (ΙΤΕ), Ν. Πλαστήρα 100, Βασιλικά Βουτών
Χρήσι