Βαλαμουτοπούλου - https://myvolos.net//Searchq-%CE%92%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85.html. ΒΟΛΟΣ Το περιστατικό συνέβη στην έδρα της περιφέρειας του Μιλάνου λίγο πριν τα Χριστούγεννα αλλά τώρα έγινε γνωστό από τα Μέσα......
image class="left" url="http://www.newsbeast.gr//files/temp/FD71C40E6A6E6B0F97FCE3888A4AA941.jpg"
Ο δημοτικός σύμβουλος που κατέστρεψε πίνακα του 1700 ΒΟΛΟΣ Άνοιξε σαμπάνια και το πώμα τρύπησε τον πίνακα!
Το περιστατικό συνέβη στην έδρα της περιφέρειας του Μιλάνου λίγο πριν τα Χριστούγεννα αλλά τώρα έγινε γνωστό από τα Μέσα της Ιταλίας.
Κατά τη διάρκεια των εορτασμών ο δημοτικός σύμβουλος, Ρομπέρτο Κασάγκο, Εμπορικός Σύλλογος άνοιξε μια σαμπάνια και το πώμα της πέτυχε τον πίνακα που απεικονίζει τον ευγενή Ιζιμπάρντι, το όνομα του οποίου έχει και το κτίριο στο οποίο φυλάσσεται ο πίνακας του 1700.
Ο Κασάγκο δήλωσε πως θα πληρώσει για τη ζημιά που διέπραξε...
image class="left" url="http://www.newsbeast.gr/files/1/2014/01/25/ita1.jpg"
image class="left" url="http://www.newsbeast.gr/files/1/2014/01/25/ita2.jpg"
image class="left" url="http://www.newsbeast.gr/files/1/2014/01/25/ita3.jpg"
ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές
Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.
Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.
Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, ΟΣΕ το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.
Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, ΚΚΕ τα ομόλογα, δρομολόγια τα παράγωγα, Ν. Ιωνία τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.
Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, Τυλιγαδάς η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, Θεσσαλία η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.
Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ΟΣΕ ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».
Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Πάπας: «Ας ανοίξουμε τα κλειστά μοναστήρια για τους πρόσφυγες»
«Τα μοναστήρια θα έπρεπε να υπηρετούν τη σάρκα του Χριστού και οι πρόσφυγες είναι η σάρκα του Χριστού», είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.Χωρίς άνδρες ασφαλείας, κατέβηκε από το αμάξι και έφτασε στο κέντρο Αστάλι για τους πρόσφυγες στη Ρώμη. Ο Πάπας Φραγκίσκος αιφνιδίασε ακόμα και τους φωτογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο υποδοχής προσφύγων. Πλησίασε μία ομάδα τριάντα ανδρών περίπου που προέρχονταν από την Αφρική, τους χαιρέτησε, τους αγκάλιασε και τους φίλησε πριν μπει στο κτίριο. Στη συνέχεια, χαιρέτησε έναν έναν όσους είχαν αντιληφθεί την παρουσία του.
Ο προσιτός ποντίφικας που σχεδόν καθημερινά δείχνει δείγματα ταπεινότητας, διατηρώντας στενή επαφή, ακόμα και προσωπική, με τους πιστούς, δήλωσε πως τα κλειστά μοναστήρια πρέπει να ανοίξουν για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες.
«Τα μοναστήρια θα έπρεπε να υπηρετούν την σάρκα του Χριστού και οι πρόσφυγες είναι η σάρκα του Χριστού», είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.
Στο προσωπικό του κέντρου Αστάλι ο ποντίφικας είπε ότι είναι απαραίτητο να δείξουν ότι με τη ζεστή υποδοχή μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο στο μέλλον και «εφόσον ανοίξει το παράθυρο, μπορεί να ανοίξει μία πόρτα και έτσι μπορεί να υπάρξει μέλλον» για τους ανθρώπους που βρίσκουν καταφύγιο σε άλλη χώρα.
Είναι όμορφο, Παπαχελάς τόνισε ο ποντίφικας, να συνεργάζονται όλοι μαζί, πρόσφυγες, χριστιανοί, άθρησκοι, αλλόθρησκοι, γιατί όπως είπε «όλοι ενωμένοι εργάζονται για το κοινό καλό».
ΒΟΛΟΣ
source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/635588/o-dimotikos-sumvoulos-pou-katestrepse-pinaka-tou-1700/
ΒΟΛΟΣ…