ΒΟΛΟΣ Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων «Ένιωθα ότι σβήνω, Γεωπονική σχολή πως είναι η τελευταία φορά διαγωνισμός που τους βλέπω και είπα Πλατεία Πανεπιστημίου στα ανήψια μου "να μην ξεχάσετε ποτέ πόσο σας αγαπάει η θεία". Ένιωθα πως κάθε ανάσα ήταν η τελευταία θάνατος μου. Φοβήθηκα πάρα πολύ»






..."






image class="left" url="http://i1.prth.gr/images/AE5E886726570A8BDB512F4D24633AC7.jpg"






«Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας» εξομολογήθηκε η Ορθούλα Παπαδάκου ΒΟΛΟΣ






«Ένιωθα ότι σβήνω, πως είναι η τελευταία φορά που τους βλέπω και είπα στα ανήψια μου "να μην ξεχάσετε ποτέ πόσο σας αγαπάει η θεία". Ένιωθα πως κάθε ανάσα ήταν η τελευταία μου. Φοβήθηκα πάρα πολύ»Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και μερικά χρόνια εξομολογήθηκε σε απογευματινή εκπομπή, καλεσμένη της Τατιάνας Στεφανίδου, η Ορθούλα Παπαδάκου.









 









«Ήμουν καλεσμένη κάπου, γύρισα, ετοιμαζόμουν να πάω σε ένα ραντεβού και ένιωσα πως δεν είμαι καλά. Ξάπλωσα λίγο και μέσα σε δυο- τρία λεπτά άρχισε να τρέμει το χέρι μου αρκετά, επεκτάθηκε στο πόδι και άρχισε να μουδιάζει το χέρι, το πόδι μου και λίγο η δεξιά πλευρά του προσώπου μου. Παράλληλα, άρχισα να μη βλέπω καλά από το δεξί μάτι. Σε αυτή τη φάση φοβήθηκα αρκετά, προσπάθησα να δω τι μου γίνεται και σαν αθλήτρια έχω μάθει να αντιμετωπίζω τους τραυματισμούς μου. Αλλά αυτό δεν ήταν τραυματισμός, δεν ήξερα τι συμβαίνει στο σώμα μου. Πήγα στον αδελφό μου και του είπα πως δεν είμαι καλά. Ήμουν άσπρη, του εξήγησα ότι δεν ξέρω τι μου συμβαίνει. Του λέω "πεθαίνω". Αργότερα έμαθα πως μαζί με την κρίση της σκλήρυνσης κατά πλάκας είχα πάθει και κρίση πανικού», διηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην εκπομπή «Μίλα».









 









Περιγράφοντας σα συμπτώματα που είχε κατά την πρώτη κρίση της ασθένειάς της, η Ορθούλα είπε: «Ένιωθα ότι σβήνω, πως είναι η τελευταία φορά που τους βλέπω και είπα στα ανήψια μου "να μην ξεχάσετε ποτέ φωτογραφίες πόσο σας αγαπάει η θεία". Ένιωθα πως κάθε ανάσα ήταν η τελευταία μου. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου. Όταν πήγα στο νοσοκομείο μου είπαν πως ήταν κρίση πανικού και γύρισα σπίτι. Έκανα κάποιες απαραίτητες εξετάσεις και μου είπαν πως όλο αυτό έγινε επειδή είχα πιεστεί και στα επαγγελματικά και στα προσωπικά μου».









 









Μέχρι να της πουν από τι πάσχει στην πραγματικότητα «ήμουν ψυχολογικά στο πάτωμα. Ήθελα απαντήσεις, έλεγα πως δεν μπορώ να ζω έτσι, ήθελα να μάθω τι έχω. Δεν μπορείς να ζεις έτσι, να μην ξέρεις τι έχεις. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως απλά έχω κρίσεις πανικού».









 









Τέλος, για την ημέρα που έμαθε τελικά πως πάσχει από το αυτοάνοσο νόσημα, είπε: «Τελικά πήγα σε ένα άλλο γιατρό, είδε όλες τις εξετάσεις και κατέληξε πως οι εστίες (σημεία που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια) που είχα είχαν να κάνουν με σκλήρυνση κατά πλάκας. Εγώ πολλές φορές δέχομαι πως γίνονται κάποια λάθη, αλλά και το ένστικτό μου μου έλεγε πως τα πράγματα δεν ήταν όπως μου τα έλεγαν στην αρχή».






ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας λέει «ναι» σε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης













Ο Φίλιπ Χάμοντ ωστόσο προειδοποιεί ότι ενδέχεται η πρόταση της Ρωσίας να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο


Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, τάσσεται υπέρ μίας επιλογής διαφορετική από την στρατιωτική επέμβαση, ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.












Παρόλα αυτά όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «θα χρειαστούν πολύ γρήγορα και ξεκάθαρα στοιχεία ότι πρόκειται για γνήσια, καλή τη πίσ ΤΕΙ πρόταση που μπορεί να οδηγήσει κάπου», τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο.












 












 


ΒΟΛΟΣ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές













Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



















Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



















Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



















Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



















Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



















Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



















Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr




































ΒΟΛΟΣ






source: http://www.protothema.gr/life-style/article/311676/-eho-sklirunsi-kata-plakas-exomologithike-i-orthoula-papadakou/













ΒΟΛΟΣ…
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki