ΒΟΛΟΣ Πρόκειται για τη διεύθυνση που έχει την αρμοδιότητα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και φυσικά Δημήτρης Κολυνδρίνης Θάλασσα διαχειρίζεται το περίφημο «βαλιτσάκι» με τον «κοριό»..."
image class="left" url="http://i1.prth.gr/images/253140DFADFDA1E189FD3F9703399892.jpg"
Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ο διευθυντής υποκλοπών στην ΕΥΠ ΒΟΛΟΣ
Πρόκειται για τη διεύθυνση που έχει την αρμοδιότητα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και φυσικά διαχειρίζεται το περίφημο «βαλιτσάκι» με τον «κοριό»Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του, αιφνιδίως, ο επικεφαλής της Γ' Διεύθυνσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Πρόκειται για τη διεύθυνση που έχει την αρμοδιότητα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και φυσικά διαχειρίζεται το περίφημο «βαλιτσάκι» με τον «κοριό».
Οι λόγοι για την αντικατάστασή του δεν έχουν γίνει γνωστοί, έχει όμως ενδιαφέρον ότι η υπηρεσιακή αυτή αλλαγή -με πολιτική εντολή προφανώς- γίνεται μεσούσης της επιχείρησης του Κράτους να αντιμετωπίσει την εγκληματική δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής και με δεδομένο ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε ακόμη και βουλευτές του ναζιστικού αυτού κόμματος.
ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ 100 νέες διώξεις τοv μήνα σε επιόρκους του Δημοσίου
Από διευθυντές του ΙΚΑ μέχρι αστυνομικούς και από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και γιατρούς μέχρι καθηγητές πανεπιστημίου βρίσκονται στη λίστα των 800 υπαλλήλων που διώκονται το οκτάμηνο του 2013Ζει και βασιλεύει η διαφθορά στο Ελληνικό Δημόσιο, με το πάρτι των επίορκων υπαλλήλων όχι μόνο να μην έχει περιοριστεί, αλλά να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση έως και σήμερα. Οι ισοπεδωτικές κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις και η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου των πειθαρχικών κυρώσεων των παρανομούντων φαίνεται ότι δεν συμμόρφωσαν σημαντική μερίδα απασχολούμενων στην κρατική μηχανή, καθώς εξακολουθούν να καταγράφονται αυξημένα ποσοστά σοβαρής παραβατικότητας στις τάξεις τους.
Οπως αποκαλύπ ΤΕΙ σήμερα το «ΘΕΜΑ», με βάση τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, κατά το πρώτο 8μηνο του 2013 έχουν ασκηθεί από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας συνολικά 800 ποινικές διώξεις σε δημόσιους υπαλλήλους, με την ευρύτερη έννοια του όρου. Η απλή μαθηματική προσέγγιση του φαινομένου αυτού -της τάξης των 100 ποινικών διώξεων ανά μήνα-, αλλά κυρίως η ποιοτική ανάλυση των συγκεκριμένων δεδομένων καταδεικνύουν τις πραγματικές διαστάσεις της κατάστασης που επικρατεί στη Δημόσια Διοίκηση.
Στο πλαίσιο αυτό αποδεικνύεται ότι μεγάλος αριθμός υπαλλήλων, οι οποίοι έδωσαν τον όρκο να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους, δεν το έπραξαν, αφού βαρύνονται με σχεδόν ολόκληρο τον Ποινικό Κώδικα, ενώ σε κάποιους εξ αυτών αποδίδονται εξαιρετικά σοβαρά αδικήματα. Μεταξύ αυτών έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις και έχουν συνταχθεί βαρύτατα κατηγορητήρια για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα, υπεξαιρέσεις μεγάλων ποσών κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφίες και νόθευση εγγράφων, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, απιστία στην υπηρεσία, παθητική δωροδοκία.
Υπάρχουν βέβαια και αρκετές περιπτώσεις ειδεχθών εγκλημάτων που φέρεται να διαπράχθηκαν από εκπαιδευτικούς και αφορούν σε βιασμό παιδιών, αιμομιξία, αποπλάνηση, ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων.
Στην πρώτη θέση της παραβατικότητας κατά τη φετινή χρονιά βρίσκεται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους, το οποίο -εκτός της εξέλιξης του ποινικού σκέλους της υπόθεσης- οδηγεί σε αυτοδίκαιη αργία όσους ελέγχονται και πειθαρχικά. Για το ζήτημα αυτό ο κ. Ρακιντζής, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», σημειώνει: «Από τις ποινικές διώξεις που κοινοποιούνται στο γραφείο του ΓΕΔΔ σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις διαπιστώνεται ότι συνεχίζεται η παραβατικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και άλλων δημοσίων λειτουργών και οργάνων. Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει έγγραφό μας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες τους προκειμένου να αρχίσει ή να επισπευσθεί η πειθαρχική διαδικασία από τα μονομελή πειθαρχικά όργανα των δημοσίων φορέων στους οποίους υπάγονται οργανικά αυτοί κατά των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ποινικά αδικήματα που αποτελούν ταυτόχρονα και πειθαρχικά παραπτώματα ή εκδόθηκαν για τον ίδιο λόγο παραπεμπτικά βουλεύματα ή καταδικαστικές αποφάσεις. Υπενθυμίζουμε, δε, την υποχρέωση θέσης τους σε αργία όπου αυτό επιβάλλεται».
Επιπλέον, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναφέρει ότι «ζητείται αρμοδίως, όπου επιβάλλεται, η παράσταση πολιτικής αγωγής για βλάβη που υπέστη το Δημόσιο ή το νομικό πρόσωπο από τις έκνομες πράξεις του ποινικά διωκόμενου», προσθέτοντας ότι «η συνεργασία μας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Δια κυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στηρίζει αμέριστα το έργο μας προς την κατεύθυνση του ταχέως και αποτελεσματικού πειθαρχικού ελέγχου των παρανομούντων, είναι άψογη και συνεχής».
Διευθυντής στο ΙΚΑ ζητούσε «γρηγορόσημο» 10.000 ευρώ
Ποινική δίωξη για
α) παθητική δωροδοκία,
β) εκβίαση κατά συρροή,
γ) παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση,
δ) ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε κατά διευθυντή και