image class="left" url="http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/20762c189785b82efd968b2c1f948723_XL.jpg?v=3"
Νέο ρεκόρ ανεργίας – Άγγανεργίαανεργίας</a> στη χώρα τον Ιούνιο, σκαρφαλώνοντας στο 27,9% από 24,6% που ήταν τον Ιούνιο του 2012 και 27,6% το Μάιο του 2013, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 174.709 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (+14,2%) και κατά 20.254 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2013 (+1,5%), φτάνοντας τα 1.403.698 άτομα.
Οι απασχολούμενοι εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στα 3.628.421 άτομα, μειωμένοι κατά 128.998 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (-3,4%) και κατά 2.390 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2013 (-0,1%),
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 23.155 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (-0,7%) και αυξήθηκαν κατά 14.844 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2013 (+0,4%), φτάνοντας τα 3.334.690 άτομα.
Στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνεται ότι τον Ιούνιο του 2013 παρατηρείται στις μη εποχικά διορθωμένες εκτιμήσεις σημαντική πτώση του ποσοστού ανεργίας - κατά 1,2% ποσοστιαίες μονάδες.
Διαβάστε επίσης:
[[http://www.newsbomb.gr/bloggers/kwstaΗ ανεργία[[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%Η ανεργίαανεργία οδήγησε 1.245 αθώους στον Άδη</a>
Στοιχεία-σοκ της ΕΛΣΤΑΤ: 1.245 αυτοκτονίες σε 3 χρόνια
«Το Success Story τους είναι 4.000 αυτοκτονίες και 1,8 εκατ. άνεργοι»
ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ Μπαρόζο: «Εντυπωσιακές αλλαγές στην Ελλάδα την τελευταία τριετία»
O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτ [[http://el.wikipedia.org/wiki/%ελληνική οικονομίαοικονομία</a>, μετά την έναρξη της κρίσης, υπενθύμισε ότι, εκείνη την εποχή, όλοι οι οικονομολόγοι ήταν περίπου βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα αποχωρούσε από την ευρωζώνη - Σουλτς: Η ανεργία των νέων είναι το δυσκολότερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμεΤην πεποίθησή του πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξέλθει σταδιακά από την κρίση το 2014, περισσότερο ενωμένη και ισχυρή από ποτέ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Στην τελευταία του ομιλία για την «κατάσταση της Ένωσης», πριν από τις ευρω εκλογές του 2014, ο πρόεδρος του εκτελεστικού οργάνου της Ε.Ε ανέπτυξε τις ιδέες του για το μέλλον της Ένωσης και τόνισε πως η Ε.Ε έχει επιτύχει πράγματα που κανείς δεν θα πίστευε μέχρι και πέντε χρόνια πριν και υποστήριξε πως τα μηνύματα που έρχονται τόσο από την Ελλάδα, όσο και τις άλλες αδύναμες οικονομίες δείχνουν ήδη πως η κρίση πλησιάζει στο τέλος της.
«Την τελευταία πενταετία η Ε.Ε ήταν περισσότερο παρούσα από ποτέ. Όλα αυτά τα χρόνια η ευρώπη πολέμησε για να αντιμετωπίσει την κρίση. Ας αναλογιστούμε το τι κάναμε μαζί. Κινητοποιήσαμε πάνω από 700 δισ. ευρώ για να βοηθήσουμε τις χώρες που πλήττονται ακόμα από την κρίση. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι πίστευαν ότι η Ελλάδα θα αποχωρούσε από την ευρωζώνη και πως η ευρωζώνη θα είχε διαλυθεί. Αντίθετα, η Ε.Ε διευρύνθηκε και πλέον αποτελείται από 28 κράτη- μέλη και από 1ης Ιανουαρίου η ίδια η ευρωζώνη θα έχει διευρυνθεί σε 18 μέλη.
Δοκιμάστηκε η αντοχή της Ένωσης αλλά αντιμετωπίζουμε μαζί τις προκλήσεις. Μόνο μαζί ως Ε.Ε μπορούμε να προστατέψουμε τις αξίες μας σε έναν παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον», τόνισε ο πρόεδρος Μπαρόζο απέναντι στους 28 Επιτρόπους, αλλά σε σχετικά μικρό αριθμό βουλευτών, καθώς σε σύνολο 766 ευρωβουλευτών παρόντες ήταν μόλις 120.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία από τις χώρες που πλήττονται από την κρίση, υποστηρίζοντας πως τα χειρότερα έχουν περάσει και πως το 2014 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης για την Ε.Ε., αλλά επανέλαβε πως το πρόβλημα της ανεργίας είναι αυτό στο οποίο θα πρέπει να εστιάσει η Ε.Ε., ένα πρόβλημα οικονομικά μη βιώσιμο, πολιτικά απαράδεκτο και κοινωνικά δυσβάσταχτο. «Οι πιο αδύναμες χώρες δανείζονται με χαμηλότατα επιτόκια και τα χρηματιστήρια ανακάμπτουν. Στην Ισπανία αυξήθηκαν οι εξαγωγές περισσότερο από ποτέ. Από το καλοκαίρι του 2012 η Ιρλανδία αναπτύσσεται για τρίτη συνεχή περίοδο. Η Πορτογαλία έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και είναι ήδη σε ανάπτυξη. Η Ελλάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις και πλησιάζει σε πρωτογενές πλεόνασμα. Η Κύπρος εφαρμόζει εξαιρετικά τις μεταρρυθμίσεις. Η ανάπτυξη είναι κοντά για όλη την ευρώπη. Ας μην υπερτιμούμε αλλά ούτε να υποτιμούμε τις εξελίξεις. Χρωστάμε όμως στους 26 εκ ανέργους να κάνουμε πολλά ακόμα» τόνισε ο πρόεδρος Μπαρόζο.
Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αναφέρθηκε ακόμα και στα βήματα τα οποία πρέπει να κάνει η Ε.Ε για να προχωρήσει περαιτέρω στην εμβάθυνσή της, υποστηρίζοντας πως η τραπεζική ένωση (σ.σ ζήτημα για το οποίο θα ψηφίσει την Πέμπτη 12 Σεπ Τεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει. Παράλληλα υποστήριξε πως η ευρώπη πρέπει να αντισταθεί στις λαϊκίστικες φωνές που την καθιστούν υπεύθυνη για την κρίση και υπογράμμισε πως πλανώνται όσοι νομίζουν πως η Ε.Ε θα αποδυναμωθεί για χάρη των εθνικών μικρο πολιτικών επιδιώξεων και επανέλαβε πως τάσσεται υπέρ μιας αληθινής πολιτικής ένωσης.
«Πρέπει να θυμίσουμε στους πολίτες ότι η ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στα στενά εθνικά χαρακώματα Πιστεύουν κάποιοι πώς όσο πιο α δύναμη είναι η ευρώπη τόσο ισχυρότερα είναι τα εθνικά κράτη. Η απάντησή μου είναι πως χρειάζεται μια πιο ισχυρή ευρώπη. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για την ευρώπη. Η ευρώπη χρειάζεται περισσότερη ολοκλήρωση. Η πολιτική ένωση είναι απαραίτητη» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος Μπαρόζο τόνισε ακόμα πως δεν είναι υπεύθυνη η Ε.Ε για την κρίση χρέους ή για τη λιτότητα αλλά αντίθετα αυτή που προσπαθεί να βρει τις λύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο το δημόσιο χρέος σε ορισμένα κράτη – μέλη είχε καταστεί μη βιώσιμο πριν αρχίσει η κρίση και πως τα λάθη θα πρέπει να αναζητηθούν στις πολιτικές συγκεκριμένων εθνικών κυβερνήσεων. «Πρέπει να θυμίσουμε σε κάποιους που φοβούνται την Ε.Ε πως δεν είναι μια ξένη δύναμη. Πρέπει να θυμίσουμε σε αυτούς που εθνικοποιούν τις όποιες επιτυχίες και ρίχνουν την ευθύνη κάθε αποτυχίας στην Ε.Ε πως κάνουν λάθος» δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Μαρτιν Σουλτς: Η ανεργία των νέων είναι το δυσκολότερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς καλωσόρισε τον πρόεδρο της Επιτ ροπής, αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων εντός των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε και κάλεσε συγκεκριμένα κράτη – μέλη να μη θέτουν τα στενά εθνικά τους συμφέροντα πάνω από το γενικό συμφέρον της Ε.Ε.
Οι αρχηγοί των πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άσκησαν κριτική στην Ευρωπαϊκή Επιτ ροπή και τόνισαν πως η ευρώπη χρειάζεται νέα κατεύθυνση για να αντιμετωπιστούν οι ευρωφοβικές και οι λαϊκίστικες φωνές που θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ο Ζοζέφ Ντολ επικεφαλής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος τόνισε πως οι λαϊκιστές απλοποιούν τις ευρωπαϊκές εξελίξεις προσπαθώντας να οδηγήσουν την ευρώπη σε παρακμή με σκοπό να αποκομίσουν μικροπολιτκά οφέλη, ενώ ο Γκι Φερχόφστατ επικεφαλής της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την ευρώπη αρνήθηκε πως η Ε.Ε ξεπερνά την κρίση και κάλεσε για περισσότερη ενοποίηση της ευρώπης. «Η Ε.Ε βρίσκεται απλώς στο δεύτερο στάδιο της κρίσης. Απουσιάζει ένα πραγματικό σχέδιο για το μέλλον. Υπάρχει όμως η ταχύτερη εναρμόνιση των πολιτικών εντός της Ε.Ε. Οι επόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα είναι μια πολιτική αναμέτρηση ανάμεσα σε δεξιούς και αριστερούς, αλλά ανάμεσα σε ευρωφοβικούς και ευρωπαϊστές » υποστήριξε ο Βέλγος πολιτικός.
ΒΟΛΟΣ Αποστασία φοβάται ο Σαμαράς!
Δεν ήταν καθόλου τυχαία τα όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, όταν επεσήμανε ότι τυχόν καταψήφιση κάποιου σημαντικού νομοσχεδίου που θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές τη χώρα δεν θα ήταν απλώς ένα πολιτικό ατύχημα, αλλά πράξη ψυχρά μελετημένη.
Υπονόησε με αυτή του την αναφορά, ότι μια «εξέγερση» στη Βουλή θα σημαίνει ότι εντάσσεται σε επιχείρηση πολιτικής αποσταθεροποίησης.
Και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο πρωθυπουργός τα εννοεί αυτά που είπε.
Όπως μας τόνισε στενός συνεργάτης του, το επιτελείο του Αντ. Σαμαρά παρακολουθεί με εξαιρετικό ενδιαφέρον τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ομάδων «νταβατζήδων» και διαπλεκομένων, ένα πόλεμο που σε ορισμένες περιπτώσεις παίρνει τη μορφή αλληλοεξόντωσης και οφείλεται σε επιχειρηματικά παιχνίδια και στις αλλαγές συσχετισμών και ισορροπιών, μάλλον στις ανατροπές, που έχουν προκαλέσει και η οικονομική κρίση και η μείωση της «πίτας» που θέλουν να μοιραστούν.
Ειδικά τους ανησυχεί ο ανελέητος πόλεμος που έχει ξεσπάσει στο χώρο των ΜΜΕ, με βαρόνους των μίντια να χτυπούν ο ένας τον άλλο, ενώ οι ανατροπές στο χώρο προξενούν νέα επεισόδια.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το επιτελείο του Πρωθυπουργού δεν αποκλείει «παράπλευρες απώλειες», δηλαδή την εξέλιξη μιας επιχείρησης αποσταθεροποίησης.
Μάλιστα ο εν λόγω συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά παρομοίασε την εν εξελίξει κατάσταση με την επίθεση που δέχτηκε απ’ το σύστημα των νταβατζήδων ο Κ. Καραμανλής μέσω της υπόθεσης Βατοπεδίου, απ’ την οποία βγήκε βαριά τραυματισμένος και ουδέποτε ανέκαμψε!
Όταν τον ρωτήσαμε, αν σε αυτό το κλίμα εκτιμούν πως μπορεί να υπάρξει και προσπάθεια αποστασίας, μας απάντησε:
- Μα αυτό εννοούμε όταν λέμε για επιχείρηση αποσταθεροποίησης!
Και μας επεσήμανε ότι κάποιες «κινήσεις» αποστασιοποίησης του τελευταίου διαστήματος και μάλιστα και με τη συμμετοχή ιστορικών στελεχών, τις παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή…
Διαβάστε επίσης:
[[http://www.newsbomΑριθμοί και άνθρωποι[[https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8Μυστική συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου για πρόωρες εκλογέςεκλογές</a>
«Κύριε Σαμαρά ο πατέρας μου αυτοκτόνησε, για ποιο πλεόνασμα μιλάτε;»
ΒΟΛΟΣ
source: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/345314/neo-rekor-anergias-β€" Καρτάλη -aggixe-to-27-9
ΒΟΛΟΣ…