ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Το Συμβούλιο της Επικρατείας με σχετική απόφασή του επικύρωσε την οριστική απόλυση που είχε επιβληθεί σε εφοριακό υπάλληλο......
image class="left" url="http://www.newsbeast.gr//files/temp/F9FA6CFCD54DB930DC573CE23FDD0F85.jpg"
Οριστική απόλυση για εφοριακό που καταχράστηκε 223.000 ευρώ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Το ΣτΕ επικύρωσε την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με σχετική απόφασή του επικύρωσε την οριστική απόλυση που είχε επιβληθεί σε εφοριακό υπάλληλο, καθώς υπεξαίρεσε το ποσό των 223.000 ευρώ από την υπηρεσία του.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον Ιανουάριο του 2007, ο εφοριακός παραπέμφθηκε από τον υπουργό Οικονομικών στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος «κατά τον Ποινικό Κώδικά και άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους» και για χαρακτηριστική αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας.
Πράγματι, μετά από τρία χρόνια, τον Μάρτιο του 2010, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.
Τον επόμενο μήνα του ίδιου έτους, ο εφοριακός άσκησε ένσταση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου.
Λίγο αργότερα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ο εφοριακός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για δυο υπεξαιρέσεις συνολικού ύψους 223.000 ευρώ (150.000 και 73.000 ευρώ) οι οποίες τελέσθηκαν «με ιδιαίτερα τεχνάσματα σε βάρος του Δημοσίου κατ' εξακολούθηση», ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 4 χρόνια.
Ωστόσο, στην εκπνοή του 2010 το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο επικύρωσε την πρωτοβάθμια απόφαση και του επέβαλε με τη σειρά του και πάλι την ίδια πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης.
Ο εφοριακός προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που του επιβλήθηκε.
Όμως, κατά την ημέρα της συζήτησης της αίτησής του στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ο εφοριακός δεν παρουσιάστηκε ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η αίτησή του, να επικυρωθεί φυσικά η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του είχε επιβληθεί, ενώ παράλληλα του επιδικάστηκε και δικαστική δαπάνη 460 ευρώ.
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ ΒΟΛΟΣ Πτώχευσε ο Πέτρος Κωστόπουλος
Το Πτωχευτικό δικαστήριο Πειραιά διέταξε τη σφράγιση της περιουσίας του πρώην εκδότη -Δεν μπορούν να εκτελεστούν διαταγές πληρωμής και κατασχέσεις σε βάρος τουΦτωχός κηρύχτηκε σύμφωνα με απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου Πειραιά ο Πέτρος Κωστόπουλος, ύστερα από σχετική αίτηση που κατέθεσε πιστωτής του πρώην εκδότη. Με την αίτηση σφραγίζεται η περιουσία του Πέτρου Κωστόπουλου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εκτελεστούν διαταγές πληρωμής και κατασχέσεις σε βάρος του. Έντονη ήταν η αντίδραση των πρώην εργαζομένων στην εταιρία ΙΜΑΚΟ, καθώς η κατάθεση της αίτησης πτώχευσης στο δικαστήριο του Πειραιά εγείρει πλήθος ερωτηματικών για τα κίνητρα του κ. Κωστόπουλου.
Το δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 3243/7-6-2013 απόφασή του αποδέχεται την αίτηση πτώχευσης, διορίζει ως σύνδικο πτώχευσης δικηγόρο Πειραιά και διατάσσει τη σφράγιση της περιουσίας του Πέτρου Κωστόπουλου από το διορισθέντα σύνδικο, ενώ αποφάσισε να ορίσει συνέλευση των πιστωτών στις 24 Σεπ Τεμβρίου.
Η αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε από τον πιστωτή στα δικαστήρια του Πειραιά και όχι της Αθήνας όπου υπάγεται η πρώην «ναυαρχίδα» του ομίλου Κωστόπουλου, ΙΜΑΚΟ, με το αιτιολογικό ότι στον Πειραιά (επί της οδού Κολοκοτρώνη) εδρεύει η εταιρία «Π. Κωστόπουλος και Σ ΕΕ».
Οι 85 από τους πρώην εργαζόμενους της ΙΜΑΚΟ, που διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη από τις 31 Ιουλίου και ζητούν ανακοπή της δικαστικής απόφασης, η οποία θα συζητηθεί στις 2 Οκτωβρίου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η εταιρία «Π. Κωστόπουλος και ΣΙΑ ΕΕ», με βάση την έδρα της οποίας η αίτηση κατατέθηκε στον Πειραιά δεν έχει νομική υπόσταση από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2012, γεγονός που καθιστά αναρμόδιο το Πτωχευτικό δικαστήριο του Πειραιά.
Να σημειωθεί ότι τη σχετική κλήση για το δικαστήριο παρέλαβε η σύζυγος του κ. Κωστόπουλου, Τζένη Μπαλατσινού, η οποία φέρεται να μη συνδέεται εργασιακά με την εν λόγω εταιρία, με έδρα τον Πειραιά.
Την ίδια ώρα, η επιλογή του πρώην εκδότη, Πέτρου Κωστόπουλου, να μην εμφανιστεί στο Πτωχευτικό δικαστήριο ως οφειλέτης και να εγκαταλείψει τον εαυτό του στην πτώχευση για το ποσό των 70.000 χιλιάδων ευρώ -σύμφωνα μετο yupiii από το δικαστικό κύκλο- καταδεικνύει, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, τα κίνητρα του πρώην εκδότη για δόλια αποφυγή πληρωμών.
Στο μεταξύ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΒΟΛΟΣ από την πλευρά του, ο σύνδικος πτώχευσης δεν πρόλαβε να ανακοινώσει την απόφαση στο βιβλίο Νομικών και για το λόγο αυτό ζήτησε και ο ίδιος αναβολή στη συνέλευση των πιστωτών, η οποία και αναμένεται να μετατεθεί.Να σημειωθεί ότι τη σχετική κλήση για το δικαστήριο παρέλαβε η σύζυγος του κ. Κωστόπουλου, Τζένη Μπαλατσινού, η οποία φέρεται να μη συνδέεται εργασιακά με την εν λόγω εταιρία, με έδρα τον Πειραιά.
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ποια επαγγέλματα έχουν μέλλον και ποια όχι
Την ώρα που η ανεργία είναι στο κόκκινο και εκατοντάδες νέοι με πτυχία ψάχνουν απεγνωσμένα για ένα μεροκάματο, η αγορά εργασίας προσαρμόζεται στις συνθήκες της ύφεσης, γεννώντας ταυτόχρονα νέες ευκαιρίες- Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει τον νέο χάρτη για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέωνΗ δραματική αύξηση της ανεργίας σε επίπεδα της τάξης του 27%-30% και άνω του 60% για τους νέους έχει δημιουργήσει συνακόλουθα αδιέξοδα στην αγορά εργασίας.
Η κατάρρευση κλάδων-ατμομηχανών της οικονομίας, όπως ο τομέας των κατασκευών, η τσιμεντοβιομηχανία, η χαλυβουργία ή τα ναυπηγεία, έχει πλήξει επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση στο παρελθόν, όπως αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους, γραφίστες, διακοσμητές, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, αλουμινάδες, κτίστες κ.λπ. Απόφοιτοι πανεπιστημίων, ιδιαίτερα θεωρητικών σπουδών, ζητούν εναγωνίως απασχόληση ακόμα και ως πωλητές ή σερβιτόροι χωρίς αποτέλεσμα, γι’ αυτό και δραπετεύουν μαζικά στο εξωτερικό. Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ» προέρχονται από την ετήσια έρευνα των προοπτικών της αγοράς εργασίας που πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου Πειραιώς υπό τον καθηγητή κ. Θεόδωρο Κατσανέβα και διενεργήθηκε με συγκεκριμένη επιστημονική μεθοδολογία.
image class="left" url="http://www.protothema.gr/files/1/2013/09/11/katsanevas.jpg"
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου Πειραιώς υπό
τον καθηγητή κ. Θεόδωρο Κατσανέβα
Χαραμάδες αισιοδοξίας για λογιστές, πληροφορικούς, μηχανολόγους
Ο ευρύτερος κλάδος των οικονομικών επαγγελμάτων για στελέχη επιχειρήσεων, γραμματείς και υπαλλήλους γραφείων κάθε κατηγορίας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα απορροφητικότητας . Εξαίρεση αποτελούν οι ορκωτοί ελεγκτές, οι φοροτεχνικοί, οι λογιστές και κατά δεύτερο λόγο οι έμπειροι πωλητές, ιδιαίτερα σε προϊόντα σύγχρονης τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών. Πολύ αρνητική είναι η κατάσταση στον τραπεζικό και στον ασφαλιστικό κλάδο. Σχετικά καλύτερες ευκαιρίες έχουν οι απόφοιτοι οικονομικών επιστημών όταν συνδυάζουν γνώσεις πληροφορικής, διαδικτύου, καινοτομικών δραστηριοτήτων και σύγχρονων αγροτικών καλλιεργειών. Οι οικονομολόγοι ενέργειας έχουν ορισμένες προοπτικές εργασίας. Στις ευρωπαϊκές και στις αραβικές χώρες του κόλπου στρέφονται πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες κατασκευών κ.ά. Τα επαγγέλματα της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, του διαδικτύου εμφανίζουν πολυδιάστατες ευκαιρίες εργασίας, λιγότερες απ’ ό,τι στο παρελθόν, αλλά με θετικές μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές.
Η κατάσταση για τους μηχανολόγους μηχανικούς εμφανίζεται σχετικά ικανοποιητική, όπως και για τους γεωλόγους, τους μηχανολόγους μεταλλείων και ορυκτών πόρων, τους χημικούς μηχανικούς, τους τεχνολόγους φυσικού αερίου, τους μηχανικούς ενέργειας. Στα «πράσινα επαγγέλματα», μηχανικοί και οικονομολόγοι περιβάλλοντος, δασολόγοι κ.λπ., δεν παρουσιάζονται σοβαρές διέξοδοι, όπως υποστηρίζεται. Ευκαιρίες εργασίας παρουσιάζονται για ξυλουργούς, επιπλοποιούς, ναυπηγοξυλουργούς, όπου όμως οι περισσότεροι νέοι αρνούνται να απασχοληθούν. Θέσεις προσωρινής απασχόλησης υφίστανται για το δύσκολο και επικίνδυνο επάγγελμα των διανομέων φαγητού και εμπορευμάτων, όπως και για τους παρκαδόρους. Η οικονομική κρίση και η μαζική έλευση μεταναστών έχουν πλήξει βοηθητικά επαγγέλματα, όπως είναι οι οικιακοί βοηθοί, οι καθαριστές, οι μπέιμπι σίτερ και κατά δεύτερο λόγο οι κομμωτές, ένα επάγγελμα με μεγάλο αριθμό απασχολουμένων.
Δραματική η κατάσταση για γιατρούς, χημικούς, βιολόγους, φαρμακοποιούς
Χειροτερεύει δραματικά η κατάσταση για τους γιατρούς και τους οδοντιάτρους. Οι περισσότερες ιατρικές ειδικότητες είναι απελπιστικά κορεσμένες, με μικρές εξαιρέσεις τους ψυχίατρους, τους πλαστικούς χειρουργούς και τους ακτινοθεραπευτές. Πάντοτε βέβαια θα υπάρχουν θέσεις εργασίας για υψηλού επιπέδου γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που έχουν τις ικανότητες και τη θέληση να ακολουθήσουν το απαιτητικό αυτό επάγγελμα. Πολλοί Ελληνες νέοι [[https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B1%CF%Μεγάλη ΒρετανίαΒρετανία</a> και τη Γερμανία. Απελπιστική είναι η κατάσταση για τους οδοντιάτρους χωρίς οικογενειακή παράδοση στον κλάδο. Αντίθετα, σχετικά καλύτερη είναι η εικόνα για συμπληρωματικά επαγγέλματα υγείας και πρόνοιας, όπως είναι οι νοσηλευτές, οι βοηθοί ακτινολόγοι, οι τεχνικοί ιατρικών μηχανημάτων και εργαστηρίων, οι αισθητικοί, οι κοινωνικοί λειτουργοί κ.λπ. Οι φυσιοθεραπευτές βρίσκουν δυσκολίες απασχόλησης εξαιτίας του ανταγωνισμού από μετανάστες από τη Ρωσία και τη Γεωργία. Οι ευκαιρίες εργασίας των ψυχολόγων έχουν συρρικνωθεί σημαντικά, αν και με κατάλληλη μετεκπαίδευση μπορούν να βρουν διεξόδους, κυρίως στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και στη συμβουλευτική εργασίας και σταδιοδρομίας. Αρνητική είναι η κατάσταση για τους διατροφολόγους και τους διαιτολόγους, και πολύ πιο αρνητική για τους χημικούς, τους βιολόγους, τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι όμως έχουν κάποιες διεξόδους σε άλλους τομείς, όπως των ιατρικών εργαστηρίων των ιατρικών επισκεπτών ή και ευρ