ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΔΟΣ Η θεραπεία με τη βοήθεια της τέχνης είναι μια συνεχώς αυξανόμενη τάση. Μέσω της ζωγραφικής, της γλυπτικής και άλλων μορφών τέχνης......
image class="left" url="http://www.newsbeast.gr//files/temp/CB80BD04CCEAC16A66B8B473BB0D1B40.jpg"
Η θεραπευτική πλευρά της τέχνης ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΔΟΣ Πώς θα καταπολεμήσετε το άγχος σας με τη βοήθεια των καλών τεχνών
Η θεραπεία με τη βοήθεια της τέχνης είναι μια συνεχώς αυξανόμενη τάση. Μέσω της ζωγραφικής, της γλυπτικής και άλλων μορφών τέχνης οι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίσουν το άγχος της καθημερινότητας... αναζητώντας βοήθεια μέσα από μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο!
Η ιστοσελίδα «Art as Therapy» δημιουργήθηκε από τον ελβετό συγγραφέα Alain De Botton.
Ο χρήστης καλείται να επιλέξει μια κατηγορία που τον απασχολεί, όπως «εργασία, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ έρωτας, πολιτική» και να διαλέξει μια φράση η οποία να περιγράφει καλύτερα αυτό που αισθάνεται. Στη συνέχεια μπορεί να δει μια επιλογή έργων τέχνης, τα οποία μπορούν να του προσφέρουν παρηγοριά.
Κάθε έργο τέχνης έχει επιλεγεί βάσει της ιστορίας που «κρύβει» η εικόνα, ή του μηνύματος που θέλει να «περάσει».
Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης είναι αγχωμένος για ζητήματα που αφορούν τη δουλειά του και επιλέξει τη φράση «Θα ήθελα να είμαι πιο δημιουργικός», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ η ιστοσελίδα θα του εμφανίσει μια αυτοπροσωπογραφία του ολλανδού ζωγράφου του 19ου αιώνα Wouter van Troostwijk, την οποία δημιούργησε το 1805.
«Φανταστείτε ότι στη ζωή σας μπορείτε να ανταμειφθείτε για τη δημιουργικότητά σας και να μετατρέψετε τον "εσωτερικό σας κόσμο" σε χρήμα. Αυτό ακριβώς έκανε και ο Troostwijk και η ιδέα του εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την κοινωνία» και συνεχίζει: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Όμως δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να το επιτύχετε αυτό. Ορισμένοι αξιόλογοι καλλιτέχνες (ανάμεσα στους οποίους διάσημα μοντέλα και αστέρες της ροκ) έχουν καταφέρει να το κάνουν πραγματικότητα. Να πληρώνονται αδρά για να κάνουν αυτό που τούς αρέσει. Ακούγεται πολύ δελεαστικό, όμως λίγοι το καταφέρνουν. Ο συγκεκριμένος πίνακας θα έπρεπε να συνοδεύεται και με μια προειδοποίηση: Δε θα γίνετε σαν κι εμένα. Οφείλουμε ένα ποσοστό συμπόνοιας στους εαυτούς μας. Ίσως χρειάζεται να έχουμε πορτρέτα λογιστών, οδηγών τραμ και τεχνικών υπολογιστών, για να καταφέρουμε να εξωτερικεύσουμε τον ηρωισμό που χρειάζεται κανείς... απλά για να τα βγάλει πέρα».
Άλλες κατηγορίες είναι: εργασία, εαυτός, έρωτας, άγχος, ελεύθερος χρόνος και πολιτική.
Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για την προώθηση του βιβλίου του De Botton's με τίτλο «Art as Therapy»: «Είναι ένα εργαλείο, το οποίο μπορεί να μας φέρει σε επαφή με συγκεκριμένα έργα τέχνης, που μπορούν να μας βοηθήσουν όταν αντιμετωπίζουμε συγκεκριμένα προβλήματα. Πιστεύουμε ότι η τέχνη γενικότερα μπορεί να παρέχει θεραπευτική βοήθεια: μπορεί να μας βοηθήσει να απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή μας».
Στη συγγραφή του βιβλίου συμμετείχε και ο βρετανός φιλόσοφος και ιστορικός John Armstrong.
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΔΟΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα
«Οι πολιτικάντηδες με τα "burberry" ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.
image class="left" url="http://www.protothema.gr/files/1/2013/09/10/witacua4.jpg"
Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.
Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα... γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!
Το... πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρ