ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Πενήντα πάντα προσφέρει η Κίνα στα ξένα κράτη, παραχωρώντας τα για τη σύναψη συμφωνιών ξένων επενδύσεων ή εμπορικές......






image class="left" url="http://www.newsbeast.gr//files/temp/35180AD44FB59782D028DD5F77CE7E73.jpg"






Η οικονομική διπλωματία των πάντα ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Η Κίνα έχει το δικό της τρόπο να διαπραγματεύεται μεγάλες συμφωνίες


































Πενήντα πάντα προσφέρει η Κίνα στα ξένα κράτη, παραχωρώντας τα για τη σύναψη συμφωνιών ξένων επενδύσεων ή εμπορικές συμφωνίες.



















Τα δάνεια σε πάντα παρέχονται σε κράτη που προσφέρουν στην Κίνα σημαντικούς πόρους και τεχνολογία και σχετίζονται με την επιθυμία της να χτίσει guanxi, αναφέρει έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με το CNN. Με τον όρο guanxi, αναφέρονται στις βαθιές εμπορικές σχέσεις που χαρακτηρίζονται από εμπιστοσύνη, αμοιβαιότητα, πίστη και μακροβιότητα.



















Στις αρχές του 2011, για παράδειγμα, η Κίνα διαπραγματεύθηκε συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια σολομού Σκοτίας, πετροχημικά και τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δανείζοντας στους εμπορικούς της εταίρους ένα ζευγάρι πάντα για το ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου και παρέχοντας προτιμησιακή μεταχείριση.



















Το ουράνιο αξίζει, σύμφωνα με την Κίνα, μερικά πάντα, καθώς επιχειρεί να συνάψει μία φιλόδοξη συμφωνία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας. Ο Καναδάς και η Γαλλία υπέγραψαν συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων για εξαγωγή ουρανίου, οι οποίες συνοδεύονταν από «δάνεια» πάντα. Η Αυστραλία, που έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα ουρανίου στον κόσμο, έλαβε επίσης ένα ζευγάρι από πάντα το 2009, μετά από συμφωνία για την παροχή ουρανίου στην Κίνα, αναφέρει το CNN.



























ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Reuters: ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΙΑΡΡΑΣ Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές













Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, ΕΠΙΠΛΟ σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



















Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



















Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



















Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



















Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΙΑΡΡΑΣ η Ισπανία, ΕΠΙΠΛΟ η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



















Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



















Σύμφωνα με το έγγραφο, ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr






















ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Γαλλία: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ Διαδηλώσεις για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό













Η μεταρρύθμιση που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η οποία θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα έχει ως στόχο να περιοριστεί το ετήσιο έλλειμμα των συνταξιοδοτικών ταμείωνΧιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη Γαλλία διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.



















Από τη Μασσαλία μέχρι τη Λιόν κι από τη Νάντη μέχρι την Τουλούζη, εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι και φοιτητές έκαναν πορείες σε ένδειξη διαμαρ τυρίας για την πρόταση της κυβέρνησης περί σταδιακής αύξησης, από τα 41,5 σήμερα στα 43, των ετών εργασίας που απαιτούνται ώστε να δικαιούνται πλήρη σύνταξη.



















Τα τέσσερα εργατικά συνδικάτα που οργάνωσαν τις διαδηλώσεις και τις απεργίες σχεδιάζουν μια μεγαλύτερη διαδήλωση, αργότερα σήμερα, στο Παρίσι. Μέχρι στιγμής πάντως οι κινητοποιήσεις και οι στάσεις εργασίας δεν έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων και των άλλων μέσων μεταφοράς.



















Η μεταρρύθμιση που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η οποία θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα έχει ως στόχο να περιοριστεί το ετήσιο έλλειμμα των συνταξιοδοτικών ταμείων που προβλέπεται ότι, εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση θα εκτοξευτεί στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020.



















Βασικός στόχος είναι να επεκταθεί η περίοδος καταβολής εισφορών στα 43 χρόνια μέχρι το 2035.



















Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα Λε Φιγκαρό εκφράστηκε θετικά για τη μεταρρύθμιση, προειδοποιώντας ωστόσο ταυτόχρονα τον Ολάντ να φροντίσει να μην αυξηθεί το ήδη υψηλό κόστος εργασίας. "Είναι μια μεταρρύθμιση α-λα γαλλικά που οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση", είπε χαρακτηριστικά.
















ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ






source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/599407/i-oikonomiki-diplomatia-ton-pada/













ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki