Revision history for Γαλλία Γαλλία Γαλλία


Revision [35187]

Last edited on 2022-01-29 14:21:46 by JennieeyMaryja
Additions:
ΒΟΛΟΣ Δεκαοχτώ ακόμα εργάτες Τροχαία διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί δηλητηρίαση και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Καλέ..."
image class="left" url="http://i1.prth.gr/images/08A2D8B54E72B915D0BC60EE4D66F6C6.jpg"
Σήραγγα της Μάγχης: 19 εργάτες δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα ΒΟΛΟΣ
Δεκαοχτώ ακόμα εργάτες διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί δηλητηρίαση και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο ΚαλέΔεκαεννέα εργάτες υπέστησαν δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στη διάρκεια εργασιών στη σήραγγα της Μάγχης τη νύχτα του Σαββάτου, ανακοίνωσαν οι αρχές του νομού του Πα-ντε Καλέ (βόρεια [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1 Γαλλία]]).
Η κατάσταση ενός εκ των εργατών είναι αρκετά σοβαρή.
Εξήντα εργάτες μιας εταιρείας που συνεργάζεται με τη Eurotunnel και υπάλληλοι της Eurotunnel άλλαζαν τις ράγες προς την κατεύθυνση Καλέ-Φολκστόουν ( [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7_%CE%92%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1 Βρετανία]]) όταν ένας οξυγονοκολλητής αισθάνθηκε αδιαθεσία.
«Είχε υποστεί σοβαρή δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Μεταφέρθηκε στο κέντρο [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1 υγεία]]ς του Καλέ και στη συνέχεια στη Λίλη», σύμφωνα με τις αρχές.
Δεκαοχτώ ακόμα εργάτες διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί δηλητηρίαση και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Καλέ, στη Μπουλόν-σιρ Μερ και στη Δουνκέρκη
Δικαστική [[http://www.detective-zakynthinos.net/Detectives-Private-Investigators.asp?Code=003853-idiotiki-ereyna-Zakynthinos-%C9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DE%20'%C5%F1%E5%F5%ED%E1%20%C6%E1%EA%F5%ED%E8%E9%ED%FC%F2.html έρευνα]] διεξάγεται για να εξακριβωθεί η αιτία του ατυχήματος.
ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ "Να εξεταστεί σοβαρά" η πρόταση για έλεγχο στη Συρία
Οι πρόεδροι Ομπάμα, Ολάντ και Κάμερον σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Τρίτη συμφώνησαν στην πρόταση να συζητηθεί και να «εξεταστεί σοβαρά» από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η ρωσική πρόταση η οποία προβλέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, δήλωσε ένας αξιωματούχος στο Λευκό Οίκο.
Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν με τη Ρωσία και την [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82 Κίνα]] «για να εξεταστεί σοβαρά η βιωσιμότητα της ρωσικής πρότασης να τεθούν όλα τα συριακά χημικά όπλα και τα συναφή υλικά υπό τον πλήρη έλεγχο της διεθνούς κοινότητας ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η επαληθεύσιμη και εκτελεστή καταστροφή τους», είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Οι συνομιλίες αυτές πρόκειται να αρχίσουν εντός της ημέρας στα Ηνωμένα Έθνη και θα συμπεριλαμβάνουν τη συζήτηση επί ενός σχεδίου απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η Συρία αποδέχεται την πρόταση για έλεγχο
Θετικά απάντησε η Δαμασκός στη ρωσική πρόταση να τεθεί υπό [[http://www.nooz.gr/world/i-rosia-kalese-ti-suria-na-8esei-upo-elegxo-ta-ximika-opla9913 διεθνή έλεγχο το συριακό χημικό οπλοστάσιο ]]προκειμένου να αποφευχθεί επέμβαση από τις [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82 ΗΠΑ]].
Ο σύρος υπουργός Εξωτερικών, Ουαλίντ αλ Μουαλέμ, δήλωσε: "Είχαμε έναν πολύ εποικοδομητικό γύρο συζητήσεων με τον υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χθες και μας έκανε μια πρόταση που σχετίζεται με τα ΟΣΕ χημικά όπλα. Το απόγευμα συμφωνήσαμε με την ρωσική πρωτοβουλία".
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Συρία συναίνεσε στην πρόταση καθώς με τον τρόπο αυτό αδυνατίζουν τα επιχειρήματα για μια αμερικανική επίθεση.
Νωρίτερα, ο Σεργκέι Λαβρόφ γνωστοποίησε ότι η Ρωσία επεξεργάζεται ένα αποτελεσματικό και συγκεκριμένο σχέδιο για την υπαγωγή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, δεσμεύθηκε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα παρουσιαστεί προς τη διεθνή κοινότητα σύντομα και υποστήριξε ότι η πρόταση δεν ήταν αποκλειστικά ρωσική αλλά προέκυψε κατόπιν επαφών με τις [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82 ΗΠΑ]].
Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του Πούτιν συζήτησε σχετικά με την πρόταση να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο με τον Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου της G20.
[[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82 ΗΠΑ]]
Ο [[http://www.nooz.gr/world/o-ompama-8a-epitaxinei-tis-pieseis-tou-sto-kogkreso-gia-ti-suria Μπαράκ Ομπάμα]] σκοπεύει να επιμείνει στην προσπάθειά του και να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον της Συρίας, παρά το "ναι" της Δαμασκού στην πρόταση της Ρωσίας, διεμήνυσε ο Λευκός Οίκος.
Παράλληλα, η Γερουσία ενδέχεται να μην ψηφίσει αυτή την εβδομάδα για να εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας, μετά την πρόσφατη αποδοχή από τη Δαμασκό της ρωσικής πρότασης.
Οι ηγέτες των κοινοβουλευτικών ομάδων φέρονται να επιθυμούν επίσης να εκτιμήσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης στο [[http://www.nooz.gr/world/krisimo-diaggelma-ompama-gia-ti-suria διάγγελμα Ομπάμα]], ο οποίος πρόκειται να απευθυνθεί στο αμερικανικό έθνος για το θέμα της Συρίας.
Ψήφισμα στον ΟΗΕ για τη Συρία από τη [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1 Γαλλία]]
Η [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1 Γαλλία]] θα καταθέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχέδιο απόφασης με στόχο "να καταδικαστεί η σφαγή της 21ης Αυγούστου που διαπράχθηκε από το καθεστώς" και "να ριχτεί φως" στο συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82 Γαλλικό]] σχέδιο απόφασης έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και προβλέπει τον "έλεγχο και την καταστροφή" των συριακών χημικών όπλων.
"Η [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1 Γαλλία]] θα προτείνει στους εταίρους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας ένα σχέδιο απόφασης βάσει του κεφαλαίου 7" το οποίο επιτρέπει την προσφυγή στη βία σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων, δήλωσε ο υπουργός.
Η [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1 Γαλλία]] έχει στόχο "να ζητήσει να ριχτεί φως" στο συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων ώστε η Δαμασκός να δεχθεί "να το θέσει υπό (διεθνή) έλεγχο και το πρόγραμμα αυτό να διαλυθεί, [[https://myvolos.net//Searchq-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7.html αστυνόμευση]] υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων", διευκρίνισε.
Στο σχέδιο απόφασης καταδικάζεται η επίθεση με χημικά όπλα και ζητείται από το Διεθνές Ποινικό [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF δικαστήριο]] να ξεκινήσει διερεύνηση της υπόθεσης.
Ο Φαμπιούς υπογράμμισε ότι η Ρωσία προσφέρει "μια θύρα εξόδου" με την πρότασή της να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το συριακό χημικό οπλοστάσιο, προσθέτοντας ότι η "αποφασιστικότητα" των Δυτικών απέδωσε.
"Πιστεύω ότι ο Πούτιν προσφέρει ίσως στον εαυτό του μια θύρα εξόδου επειδή το να μείνει προσκολλημένος σαν βράχος στον Μπασάρ αλ Άσαντ είναι πολύ βαρύ", τόνισε.
Έκανε επίσης λόγο για μια "μεταστροφή" των Ρώσων η οποία προκαλεί -σύμφωνα με τον ίδιο- ενδιαφέρον, αλλά και επιφυλακτικότητα.
image class="left" url="http://news.bbcimg.co.uk/media/images/69762000/jpg/_69762598_019239845-1.jpg"
Παράλληλα, ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι η διεθνής πίεση, ιδιαίτερα των [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82 ΗΠΑ]] και της [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1 Γαλλία]]ς, "λειτούργησε".
"Είναι ένα άνοιγμα. Πρέπει να επωφεληθούμε απ' αυτό και το καθεστώς Άσαντ να απαντήσει επισήμως να δεσμευθεί αυστηρά και (η δέσμευσή του) να εφαρμοστεί γρήγορα", επισήμανε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική πρόταση πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο " μήλα μιας υποχρεωτικού χαρακτήρα απόφασης από τα Ηνωμένα Έθνη".
Η Ρωσία, σύμμαχος της Δαμασκού, πρό [[http://www.teiath.gr/ ΤΕΙ]]νε να [[http://www.nooz.gr/world/i-rosia-kalese-ti-suria-na-8esei-upo-elegxo-ta-ximika-opla9913 τεθεί το συριακό χημικό οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο για να καταστραφεί.]] Η Ουάσιγκτον και οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αντέδρασαν θετικά, εκφράζοντας παράλληλα σκεπτικισμό και επιφυλάξεις.
[[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7_%CE%92%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1 Βρετανία]]
Ο Ντέιβιντ Κάμερον επιθυμεί η Ρωσία και η Συρία να αποδείξουν ότι η ρωσική πρόταση να τεθούν τα χημικά όπλα της Δαμασκού υπό διεθνή έλεγχο είναι ειλικρινής, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.
Η [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7_%CE%92%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1 Βρετανία]] θα υποστηρίξει οποιαδήποτε "αξιόπιστη" απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα της Συρίας, η οποία θα περιέχει την απειλή για χρήση βίας, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ.
"Θα πρέπει φυσικά να πρόκειται για μια απόφαση βάσει του κεφαλαίου 7 για Τσέλιος να έχει νόημα και αξιοπιστία", είπε, αναφερόμενος στο κεφάλαιο 7 του Χάρτη του ΟΗΕ που προβλέπει την προσφυγή στη βία αν κριθεί απαραίτητο προκειμένου να γίνει σεβαστή μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
[[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82 Κίνα]]
Στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος της διπλωματίας της [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82 Κίνα]]ς [[http://www.nooz.gr/world/uper-tis-rosikis-protasis-i-kina Χονγκ Λέι]] δήλωσε ότι η χώρα του "καλωσορίζει και υποστηρίζει σημαία την πρόταση της Ρωσίας για το συριακό χημικό οπλοστάσιο, συσσίτιο αφού είναι προς όφελος της άμβλυνσης της έντασης στη Συρία, Εμπορικός Σύλλογος της πολιτικής διευθέτησης του συριακού προβλήματος και προς όφελος της διατήρησης της ειρήνης στη Συρία και στην [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82 περιφέρεια]]".
Αραβικός Σύνδεσμος
Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της ρωσικής πρότασης και κάλεσε να υπάρξει πολιτική λύση στη σύρραξη.
Διαβάστε:
[[http://www.nooz.gr/world/krisimo-diaggelma-ompama-gia-ti-suria Κρίσιμο διάγγελμα Ομπάμα μετά τη ρωσική πρόταση]]
[[http://www.nooz.gr/world/i-rosia-kalese-ti-suria-na-8esei-upo-elegxo-ta-ximika-opla9913 Παράθυρο ευκαιρίας για απεμπλοκή από το συριακό χάος]]
[[http://www.nooz.gr/world/ompama-endexomenos-8etiki-i-protasi-tis-rosias Ομπάμα: Θετική η πρόταση της Ρωσίας]]
[[http://www.nooz.gr/world/antipoliteusi-politikos-eligmos-i-rosiki-protasi Συριακή αντιπολίτευση: "Πολιτικός ελιγμός η ρωσική πρόταση"]]
[[http://www.nooz.gr/prosopa/anefiktos-o-elegxos-kai-i-katastrofi-ton-ximikon-tis-surias Ανέφικτη η καταστροφή των χημικών της Συρίας...]]
Under για Σλοβακία και Βοσνία
Κρίσιμες αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου περιλαμβάνει η σημερινή αγωνιστική  δράση..
Slova [[http://www.kia.gr/ Kia]] - Bosnia
Η συγκεκριμένη φουρνιά των Βόσνιων είναι ότι καλύτερο έχουν
επιδείξει ποτέ. Στις δύο τελευταίες προκριματικές φάσεις για το Μουντιάλ του
2010 και το Euro 2012 έχουν χάσει στα μπαράζ την πρόκριση, καθώς είχαν την
ατυχία να πέσουν πάνω στην Πορτογαλία. Το ταλέντο περισσεύει στο ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο
Σάφετ Σούσιτς, ωστόσο σαν σύνολο μοιάζουν ικανοί για το καλύτερο αλλά και το
χειρότερο. Αυτό το «χειρότερο» ήρθε στο παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής,
όπου και γνώρισαν την εντός έδρας ήττα από τους Σλοβάκους (0-1).
Οι Σλοβάκοι από την άλλη, απόδειξαν μέσα στην Βοσνία ότι είναι δυνατοί. Άλλωστε το γεγονός ότι σε κανένα από τα μέχρι τώρα παιχνίδια του ομίλου δεν
δέχτηκαν πάνω από 1 γκολ ανά αγώνα δείχνει πόσο σκληρή ομάδα είναι.
Θεωρώ πως η Σλοβακία έχει την ποιότητα να κάνει ακόμα και το διπλό
απέναντι στη Σλοβακία, ωστόσο θα προτιμήσω σαν πιο ασφαλή επιλογή το.. (under 2,5) 
Ukraine - England
Αναμένεται να δούμε ένα
πολύ σκληρό παιχνίδι και με πολλά νεύρα τόσο από τους Ουκρανούς όσο και
από τους Άγγλους. Η Αγγλία θα πάει για το Χ, το οποίο δείχνει να τη βολεύει από
τη στιγμή που την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται το Μαυροβούνιο, ενώ και η Ουκρανία δεν περιμένω να ανοιχτεί ιδιαίτερα.. (under 2,5)
Georgia - Finland
Με 5 και 6 under οι ομάδες στα πρώτα παιχνίδια που έδωσαν, ανάλογη συνέχεια περιμένω και σήμερα.. (under 2,5)
Cyprus - Slovenia
Οι Σλοβένοι
κέρδισαν την Παρασκευή τους Αλβανούς και πλέον ανέκτησαν τις ελπίδες τους για
τη δεύτερη θέση. Σήμερα παίζουν στην [[https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82 Κύπρο]] και μόνο με
νίκη θα εξακολουθήσουν να έχουν ελπίδες,
Δεν θα λυγίσει εύκολα η [[https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82 Κύπρο]]ς, για αυτό και θα επιλέξω το σημείο του.. (under 2,5)
Greece - Latvia
Τα
αποτελέσματα της προηγούμενης Παρασκευής έφεραν τα πάνω κάτω, καθώς πλέον
έχουμε πολύ μεγάλες ελπίδες για την πρωτιά, ενώ μπήκε στο κόλπο και η
ξεγραμμένη Σλοβακία.
Την Λετονία εύκολα ή δύσκολα θα την κερδίσουμε, ωστόσο θα προτιμήσω την επιλογή του να μην σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι.. (no goal σε [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7_(%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC) απόδοση]] 1,50+)
Malta - Bulgaria
Δεν τίθεται θέμα νικητή από την συγκεκριμένη αναμέτρηση και το μόνο που θα με απασχολήσει είναι το.. (no goal σε αποδόσεις 1.65+), καθώς δύσκολα θα σκοράρει η ομάδα της Μάλτας.
Belarus - France
Εντελώς αναξιόπιστη η Εθνική ομάδα της [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1 Γαλλία]]ς, έμεινε στο 0-0 απέναντι στην Γεωργία την Παρασκευή και μας χάλασε και το απόλυτο της στήλης. Σήμερα καίγεται κυριολεκτικά για τους τρεις βαθμούς της νίκης, καθώς σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος κινδυνεύει η συμμετοχή της στα μπαράζ.
Η Λευκορωσία στον πάτο της βαθμολογίας, απλά αγωνίζεται για το τυπικό της διοργάνωσης.. (2)
source: http://www.protothema.gr/world/article/347588/siragga-tis-maghis-19-ergates-dilitiriastikan-apo-monoxeidio-tou-anthraka/
Deletions:
ΒΟΛΟΣ Κανείς μας δεν φαντάζεται τον γεωπόνοι Τηλεκπαίδευση Λιονέλ Μέσι Παπαχελάς με άλλη φανέλα συλλόγου Αιμοδοσία από Ασυλο αυτή της Μπαρτσελόνα, [[https://myvolos.net//Searchq-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%AF%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1.html μαχαίρωμα]] αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν αμνοερίφια μοιάζει αποφασισμένη να σημαία προσπαθήσει…..."
image class="left" url="http://i1.prth.gr/images/149C7091B74C561D4FB439B3A6E838C2.jpg"
Το deal του αιώνα «ψάχνει» η Παρί... ΒΟΛΟΣ
Κανείς μας δεν φαντάζεται τον Λιονέλ Μέσι με άλλη φανέλα συλλόγου από αυτή της Μπαρτσελόνα, αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν μοιάζει αποφασισμένη να προσπαθήσει…Οι πρωταθλητές [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1 Γαλλία]]ς γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες δεν είναι υπερ τους, αλλά φέρονται αποφασισμένοι να ξοδέψουν πολλά, τόσα ώστε να κάμψουν τις αντιστάσεις των Καταλανών, αλλά και τους Αργεντινού σταρ που φορά τη φανέλα της «Μπάρτσα» από τα 13 του χρόνια!
Σύμφωνα με την «L' Equipe» η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη ξεκινήσεις επαφές για να γνωστοποιήσει και να δείξει ότι είναι πραγματικό το ενδιαφέρον της. «Η υπόθεση είναι δύσκολη, αλλά η Παρί αποφάσισε αν δοκιμάσει την τύχη της και άρχισε ήδη τις επαφές για να φέρει τον Λιονέλ Μέσι στο [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B9 Παρίσι]] την επόμενη σεζόν», αναφέρει η [[https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1 γαλλική]] [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1 Εφημερίδα]].
Πηγή:[[http://www.sport-fm.gr/article/to-deal-tou-aiwna-psaxnei-i-pari/746492 www.sport-fm.gr]]
ΒΟΛΟΣ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές
Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της [[http://europa.eu/index_el.htm Ευρωπαϊκής Ένωσης]] που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της [[http://europa.eu/index_el.htm Ευρωπαϊκής Ένωσης]] να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.
Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1 τράπεζες]] περίπου 35 δισ. [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CF%8E ευρώ]] το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7_%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82_2010-2013 κρίση]]ς του 2007-2009.
Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7_%CE%92%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1 Βρετανία]] και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ [[http://www.teiath.gr/ ΤΕΙ]] εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.
Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.
Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1 Ελλάδα]], η [[https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1 Γερμανία]], η [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1 Γαλλία]], η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.
Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ [[http://www.tem-magnisia.gr/ Τεμ]]βρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».
Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο [[http://www.newmoney.gr/article/22551/paranomos-krithike-o-foros-tompin newmoney.gr]]
ΒΟΛΟΣ Συρία: «Κατεπειγόντως» η συζήτηση στον ΟΗΕ για την πρόταση της Ρωσίας
Ξεκινά σήμερα η συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την πρόταση της Μόσχας - Σε συνεργασία [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82 ΗΠΑ]], [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1 Γαλλία]] και [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7_%CE%92%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1 Βρετανία]] θα εξετάσουν τις παραμέτρους τηςΕκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο NBC News ότι συζητήσεις σχετικά με την πρόταση της Ρωσίας να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της η Συρία, αναμένονται να ξεκινήσουν σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο αξιωματούχους αποκάλυψε πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, συνομίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο, [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%AC_%CE%9F%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CF%84 Φρανσουά Ολάντ]] και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με την πρόταση.
Συμφώνησαν, λοιπόν, να συνεργαστούν, και σε επαφή με τη Ρωσία και την [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82 Κίνα]], να «εξετάσουν σοβαρά τις παραμέτρους της ρωσικής πρότασης να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο τα πυρηνικό οπλοστάσιο της Συρίας, ώστε να εξασφαλιστεί και να εξακριβωθεί η καταστροφή του».
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, «οι προσπάθειες αυτές θα ξεκινήσουν σήμερα στον ΟΗΕ και θα περιλαμβάνουν συζήτηση σχετικά με τα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα πιθανό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».
 
source: http://www.protothema.gr/sports/article/347593/to-deal-tou-aiona-psahnei-i-pari/


Revision [34185]

The oldest known version of this page was created on 2022-01-29 13:37:24 by JennieeyMaryja
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki